Voedingsconsulent opleiding

Voedingsconsulent opleiding

Wil jij mensen helpen met de juiste voeding? Dan is een voedingsconsulent opleiding als thuisstudie een interessante optie voor je. In de opleiding voedingsconsulent leer je om mensen met gewichtsproblemen advies te geven over gezonde voeding. Ook mensen die geen gewichtsproblemen hebben kun je begeleiden. Zij willen misschien gezonder gaan eten of gezonder gaan leven. In de voedingsconsulent opleiding leer je al deze mensen te begeleiden naar gezonde eetpatronen en leefpatronen. Het is een erg leuke cursus waarin je veel kennis opdoet. En deze kennis gebruik je dan in persoonlijke gesprekken met mensen. Er is niets leukers dan mensen te helpen, te begeleiden en vooruitgang zien boeken.

Een voedingsconsulent opleiding is géén opleiding tot diëtist. Een diëtist kan en mag meer dan een voedingsconsulent. Het gaat dan bijvoorbeeld om mensen die vanwege medische redenen specifieke voeding nodig hebben. Dit kan bijvoorbeeld zijn bij mensen met een allergie. De voedselallergieën die de meeste mensen hebben zijn met koemelk, schaaldieren, schelpdieren, vis, kippenei, noten, pinda, soja, appel en sesamzaad.

 

Wat is het verschil tussen een gewichtsconsulent en een voedingsconsulent of voedingscoach?

De beroepsnamen gewichtsconsulent, voedingsconsulent en voedingscoach zijn niet beschermd en mogen dus in principe door iedereen gebruikt worden. Dus je mag je zelfs voedingsconsulent noemen als je helemaal geen voedingsconsulent opleiding gevolgd hebt.

Daarom: bij het BGN (Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland) hebben ze het over de BGN-gewichtsconsulent en niet over voedingsconsulent. In principe ben je vrij om je eigen titel na het succesvol afronden van je examen te gebruiken. Maar het is handig om dan BGN-gewichtsconsulent aan te houden en niet voedingsconsulent, omdat voedingsconsulent niet bij het BGN wordt uitgedragen. Op deze manier laat je zien dat je het examen succesvol hebt afgerond en dat je bent ingeschreven bij de BGN. Daarom worden de opleidingen op deze pagina door de instituten ook gewichtsconsulent genoemd en niet voedingsconsulent. Er zijn ook mensen die zich voedingscoach noemen.

 

Welke voedingsconsulent opleiding past bij mij?

Zoals je hieronder ziet zijn er algemene opleidingen gewichtsconsulent. Daarnaast kun je ook specialistische opleidingen volgen om kinderen te helpen. Of kun je gaan voor een opleiding voedingsadviseur of voedingsleer. De keuze is aan jou. Het is belangrijk om voor jezelf te bedenken welke richting je op wilt en wat bij je past.

Wat mag een Voedingsconsulent opleiding kosten?

In het onderstaande overzicht worden alle mogelijkheden getoond om de Voedingsconsulent opleiding als thuisstudie (en eventueel klassikaal) te volgen. Bekijk de verschillende mogelijkheden en schrijf direct online in. Dit is geheel vrijblijvend; er is een proefperiode. Je bent dus tot niets verplicht en hebt zo twee weken de mogelijkheid om te testen.


Kind Voeding
Prijs: € 299
Cursusduur: 6 maanden maanden
Type: Thuisstudie
Kind Voeding

Gewichtsconsulent
Prijs: € 349.00
Type: Thuisstudie
Cadeau: Geen inschrijfgeld (elders 30 euro)
4.26 / 5 Gebaseerd op 21 Ervaringen
Gewichtsconsulent

Voedingsleer
Prijs: € 359
Cursusduur: 9 maanden maanden
Type: Thuisstudie
Voedingsleer

Voedingsdeskundige
Prijs: € 459.00
Type: Thuisstudie
Cadeau: Geen inschrijfgeld (elders 30 euro)
4.46 / 5 Gebaseerd op 12 Ervaringen
Voedingsdeskundige

Gewichtsconsulent(e)
Prijs: € 489
Cursusduur: 11 maanden maanden
Type: Thuisstudie
Gewichtsconsulent(e)

Voedingsleer
Prijs: € 509.7
Voedingsleer

Vakopleiding Gewichtsconsulent
Prijs: € 659.4
Vakopleiding Gewichtsconsulent