Typecursus

Typecursus

Ben je op zoek naar een leuke typecursus voor jezelf of een typecursus voor kinderen? Op deze pagina staat een overzicht van aanbieders van thuisstudies die typecursussen aanbieden. We zullen deze cursussen één voor een behandelen, zodat je een goede keuze kunt maken.

NHA typecursus

Dit is de cursus ‘Snel typen’. Na het afronden van deze typecursus kun je een typesnelheid van 130 tekens per minuut behalen. Je leert op een gemakkelijke manier hoe je blind kunt typen. NHA geeft uitdrukkelijk aan dat de cursus geschikt is voor zowel volwassenen als voor kinderen. Je kunt leren typen op een Windows computer of een MAC. Het lijkt erop dat het gebruikte systeem om snel te leren typen zelf is ontwikkeld. Het bestaat in ieder geval uit 19 verschillende lessen. Je leert ook over de juiste werkhouding en om RSI te voorkomen. Aan het einde van de cursus kun je het examen ‘Typevaardigheid’ afleggen bij ECDL.

NTI typecursus

NTI biedt de cursus ‘Blind typen’ aan. Wat betreft de informatie over de cursus is deze vergelijkbaar met die van NHA. Ook hier leer je tot 130 aanslagen per minuut te typen. Bovendien leer je hoe je RSI kunt voorkomen en wat een goede werkhouding voor je is. De typecursus van NTI is alleen geschikt voor Windows computers. Bovendien is dit een cursus voor het QWERTY toetsenbord. In België gebruikt men bijvoorbeeld een AZERTY toetsenbord. Daar is deze typecursus niet voor geschikt. Het examen is een NTI-eigen examen.

LOI typecursus

Ook LOI noemt de cursus ‘Snel typen’. LOI geeft aan dat er na het afronden van hun cursus tot 150 tekens per minuut getypt kunnen worden. En daarbij is er een foutmarge van minder dan 0,5%. De cursus is geschikt voor volwassenen en scholieren. Je kunt daarbij gebruik maken van een Windows computer of een MAC met een QWERTY toetsenbord. De prijs van het examen is al bij het cursusgeld inbegrepen. Dit is een extra besparing ten opzichte van de typecursus van NHA en NTI.

Wat mag een Typecursus kosten?

In het onderstaande overzicht worden alle mogelijkheden getoond om de Typecursus als thuisstudie (en eventueel klassikaal) te volgen. Bekijk de verschillende mogelijkheden en schrijf direct online in. Dit is geheel vrijblijvend; er is een proefperiode. Je bent dus tot niets verplicht en hebt zo twee weken de mogelijkheid om te testen.


Blind typen
Prijs: € 149.85
Blind typen

Snel Typen
Prijs: € 179
Cursusduur: 3 maanden maanden
Type: Thuisstudie
Snel Typen