Tekencursus

Tekencursus

Doet de geur van een potlood je creatieve hartje sneller slaan en wil je nieuwe tekentechnieken leren? Wil je tekenen leren? Leer verbluffende technieken die je natuurlijke talent zullen verbeteren en je naar een hoger niveau van creatieve expressie zullen leiden. Simpele objecten worden levendig en betoverend; verschillende schetsen kunnen alles veranderen. Laat je vrienden sprakeloos zijn door hun portretten te tekenen of ze aan het lachen te maken met grappige schetsen gemaakt in je eigen unieke stijl. Creëer herkenbare personages die op een dag striphelden worden of je imaginaire cartoons in beweging zetten. Je kunstwerken zullen je eigen artistieke stijl uitdrukken en je zult genieten van het leerproces. Ontdek de ware kracht van je potlood en leidt hem naar het bereiken van je dromen. Vergeet niet, elk meesterwerk begint met een enkele potloodstreek. Kies de tekencursus die bij je past.

Waarom zou ik een tekencursus volgen?

Dat is een goede vraag. Er zijn natuurlijk heel veel alternatieven voor een tekencursus. Op YouTube zijn er ontelbare filmpjes te zien van mensen die een tekening voordoen. En jij mag het dan natekenen. Maar kun je dan beter leren tekenen? Of heb je een trucje geleerd?

Als je trucjes wilt leren dan zijn de filmpjes om te leren tekenen op YouTube goed genoeg. Maar als je écht wilt leren tekenen, dan kun je toch het beste een tekencursus volgen.
De opbouw van een tekencursus is vanaf het begin gestructureerd. Je zet kleine stapjes en krijgt uitleg over het waarom. Hierdoor leg je verbanden en kun je uiteindelijk zelf nieuwe tekeningen maken. Je tekentalent ontplooit zich verder door met de docent van gedachten te wisselen over je eigen tekeningen. Je leert dus niet een trucje, maar leert tekenen, goed kijken en nadenken voordat je iets doet. Zal ik voor deze tekening een HB potlood pakken, of toch met inkt aan de slag gaan? Op welke manier moet ik de schaduw maken voor een gezicht als de lichtbron van opzij komt? Je leert dit allemaal in een tekencursus (online of op papier).
Zoals hierboven al vermeld, krijg je een persoonlijke reactie van je docent. Op deze manier weet je of je op de goede weg bent, of nog aan je tekentechnieken moet schaven. Dus voor mensen die op een structurele manier willen leren tekenen, is een tekencursus aan te raden.

Een voorbeeld van wat je in een tekencursus stap voor stap zou kunnen leren is het volgende:

Een voorbeeld van een les opzet bij een tekencursus

Je ziet een afbeelding. Dan worden de basisvormen getekend. Vervolgens wordt er meer detail aangebracht. En ook worden er verschillende zwaartes van schaduw getekend. Zo kom je tot het eindresultaat.

Maar welke tekencursus dan?

Er zijn heel erg veel verschillende tekencursussen. Welke teken cursus het beste bij je past, ligt aan je niveau. Ben je een beginner? Dan is een cursus vrij tekenen, of een combinatie van tekenen en schilderen aan te raden. Bij deze cursussen leer je tekenen vanaf de basis.
Als je al ervaring hebt en je vindt tekenen leuk, denk dan eens aan een specialisatie. Cartoontekenen, landschapstekenen of bijvoorbeeld portrettekenen zijn dan interessante tekencursussen voor gevorderden. Bij deze tekencursussen ga je echt de diepte in op een bepaald vlak.
En bij Laudius kun je een online tekencursus volgen (en optioneel op papier).

Wat mag een Tekencursus kosten?

In het onderstaande overzicht worden alle mogelijkheden getoond om de Tekencursus als thuisstudie (en eventueel klassikaal) te volgen. Bekijk de verschillende mogelijkheden en schrijf direct online in. Dit is geheel vrijblijvend; er is een proefperiode. Je bent dus tot niets verplicht en hebt zo twee weken de mogelijkheid om te testen.


Tekenen Voor Beginners
Prijs: € 79.00
Type: Thuisstudie
Cadeau: Geen inschrijfgeld (elders 30 euro)
4.1 / 5 Gebaseerd op 5 Ervaringen
Tekenen Voor Beginners

Tekenen voor Beginners
Prijs: € 319
Cursusduur: 6 maanden maanden
Type: Thuisstudie
Tekenen voor Beginners

Illustratief Tekenen
Prijs: € 339
Cursusduur: 5 maanden maanden
Type: Thuisstudie
Illustratief Tekenen

Vrij Tekenen
Prijs: € 369
Cursusduur: 14 maanden maanden
Type: Thuisstudie
Vrij Tekenen

Tekenen en Schilderen
Prijs: € 369
Cursusduur: 18 maanden maanden
Type: Thuisstudie
Tekenen en Schilderen

Cartoon- en striptekenen
Prijs: € 429.5
Cartoon- en striptekenen

Ook misschien interessant

Schildercursus