Schildercursus
Doet de geur van verf je creatieve hartje sneller slaan en wil je nieuwe schildertechnieken leren? Leer verbluffende technieken die je natuurlijke talent zullen verbeteren en je naar een hoger niveau van creatieve expressie zullen leiden. Simpele objecten worden levendig en betoverend; verschillende verfstreken kunnen alles veranderen. Laat je vrienden sprakeloos zijn door hun portretten te schilderen of laat ze versteld staan met een mooi geschilderd landschap. Je kunstwerken zullen je eigen artistieke stijl uitdrukken en je zult genieten van het leerproces. Ontdek de ware kracht van de verfkwast en leidt hem naar het bereiken van je dromen. Kies de schildercursus die bij je past.
Waarom zou ik een schildercursus volgen?
Dat is een goede vraag. Er zijn natuurlijk heel veel alternatieven voor een schildercursus. Op YouTube zijn er ontelbare filmpjes te zien van mensen die een schilderij maken voordoen. En jij mag het dan namaken. Maar kun je dan beter leren schilderen? Of heb je een trucje geleerd?
Als je trucjes wilt leren dan zijn de filmpjes om te leren schilderen op YouTube goed genoeg. Maar als je écht wilt leren schilderen, dan kun je toch het beste een schildercursus volgen.
De opbouw van een schildercursus is vanaf het begin gestructureerd. Je zet kleine stapjes en krijgt uitleg over het waarom. Hierdoor leg je verbanden en kun je uiteindelijk zelf nieuwe schilderijen maken. Je leert dus niet een trucje, maar leert schilderen, goed kijken en nadenken voordat je iets doet. Zal ik dit schilderij met olieverf of waterverf gaan doen?
Bovendien krijg je een persoonlijke reactie van je docent. Op deze manier weet je of je op de goede weg bent, of nog aan je schildertechnieken moet schaven. Dus voor mensen die willen leren schilderen voor beginners op een structurele manier is een schildercursus aan te raden en niet het volgen van YouTube filmpjes.
Ben je benieuwd wat je zoal leert in een schilderscursus? Bekijk dan het onderstaande voorbeeld met de stappen:
In de eerste afbeelding zie je het origineel. Dit is een foto van een rots met sneeuw. Op de achtergrond zie je de mooie lucht en de invloed van de zon hierop.
De eerste stap is het maken van een eenvoudige schets. In de tweede stap wordt de lucht geschilderd. Dit is nog redelijk grof. In de derde stap is de rots grof voorzien van verf en is ook de sneeuw op de voorgrond geverfd. In stap vier krijgen de wolken hun vorm en worden alle details uitgewerkt. En bij het eindresultaat is te zien dat ook de rotsformatie in detail is geverfd.
Dit is dus een voorbeeld wat terug zou kunnen komen in een schilderscursus. Natuurlijk worden de details verder uitgewerkt.
Maar welke schildercursus dan?
Er zijn heel erg veel verschillende schildercursussen. Welke schildercursus het beste bij je past, ligt aan je niveau. Ben je een beginner? Dan is een cursus tekenen en schilderen dé cursus om mee te starten. Hier leer je schilderen vanaf de basis.
Als je al ervaring hebt en je vindt schilderen leuk, denk dan eens aan een specialisatie. Schilderen van landschappen, portretten of schilderen met acryl zijn dan interessante schildercursussen voor gevorderden. Bij deze schildercursussen ga je echt de diepte in op een bepaald vlak.
Momenteel is er geen online schildercursus die door instituten van thuisstudies wordt aangeboden.
Wat mag een Schildercursus kosten?
In het onderstaande overzicht worden alle mogelijkheden getoond om de Schildercursus als thuisstudie (en eventueel klassikaal) te volgen. Bekijk de verschillende mogelijkheden en schrijf direct online in. Dit is geheel vrijblijvend; er is een proefperiode. Je bent dus tot niets verplicht en hebt zo twee weken de mogelijkheid om te testen.