Opleiding Prive detective

Opleiding Prive detective

Wil je graag detective worden? Dan is een opleiding privé detective een interessante optie voor je. Op deze pagina leggen we je uit welke opties je kunt doen als thuisstudie. Een privé detective opleiding kun je dus thuis in je eigen tijd en tempo volgen.

Wat is het verschil tussen een privé detective en een particulier onderzoeker?

In het onderstaande overzicht zie je dat LOI en NTI het hebben over een opleiding particulier onderzoeker. NHA en Laudius noemen de opleiding particulier onderzoeker / detective. Er zit geen verschil in. Een privé detective is een andere benaming voor een particulier onderzoeker. En om als privé detective aan de slag te gaan, heb je het SVPB diploma particulier onderzoeker nodig. Dit diploma is wettelijk verplicht. Zonder dit diploma mag je dus niet als detective aan de slag gaan. De vier onderstaande detective opleidingen leiden op voor hetzelfde SVPB diploma.

Meer informatie over het SVPB diploma particulier onderzoeker

SVPB staat voor ‘Stichting Vakexamens voor de Particuliere Beveiligingsorganisaties’. De SVPB is opgericht in 1979. Zij zijn de enige examenorganisatie in Nederland die studenten in de beveiligingsbranche examineert.

Het examen voor de opleiding privé detective bestaat uit drie verschillende onderdelen:

  1. Basiskennis particulier onderzoek
  2. Wettelijke kaders particulier onderzoek
  3. Onderzoek en rapportage

De totale kosten voor deze drie onderdelen van het examen particulier onderzoeker bedragen (2019) ongeveer 300 euro. Deze kosten betaal je aan SVPB en zitten niet in het onderstaande lesgeld.

Wat is de inhoud van de opleiding prive detective?

De inhoud van de verschillende opleidingen is vergelijkbaar. Ze leiden immers allemaal op voor hetzelfde diploma. De drie verschillende onderdelen worden behandeld. Daar is dus geen verschil.
Beslis zelf bij welk instituut jij je het beste thuisvoelt.

Wat kun je met een opleiding prive detective?

Als je het diploma behaald hebt, kun je aan de slag als particulier onderzoeker (of privé detective; de benaming kies jij). Je kunt dan aan de slag als zelfstandige of in dienst bij een bedrijf. Je krijgt dan een erg leuke baan, omdat je veel verschillende werkzaamheden kunt doen. Bijvoorbeeld:

  • verzekeringsfraude opsporen
  • diefstal oplossen
  • identiteitsfraudes onderzoeken
  • vermissingen

Zoals je ziet kun je na de opleiding prive detective een hele afwisselende baan krijgen. Wil je nog steeds prive detective worden? Ga dan snel aan de slag en kies een interessante opleiding!

Wat mag een Opleiding Prive detective kosten?

In het onderstaande overzicht worden alle mogelijkheden getoond om de Opleiding Prive detective als thuisstudie (en eventueel klassikaal) te volgen. Bekijk de verschillende mogelijkheden en schrijf direct online in. Dit is geheel vrijblijvend; er is een proefperiode. Je bent dus tot niets verplicht en hebt zo twee weken de mogelijkheid om te testen.


Particulier Onderzoeker – Detective
Prijs: € 249.00
Type: Thuisstudie
Cadeau: Cursus kosteloos met STAP budget
4.6 / 5 Gebaseerd op 5 Ervaringen
Particulier Onderzoeker – Detective

Particulier Onderzoeker / Detective
Prijs: € 359
Cursusduur: 6 maanden maanden
Type: Thuisstudie
Particulier Onderzoeker / Detective

Vakopleiding Particulier onderzoeker
Prijs: € 539.4
Type: Thuisstudie
3 / 5 Gebaseerd op 1 Ervaringen
Vakopleiding Particulier onderzoeker

Particulier onderzoeker
Prijs: € 594.00
Type: Thuisstudie
Particulier onderzoeker

Ook misschien interessant

Cursus digitaal rechercheur