Opleiding Leefstijlcoach

Opleiding Leefstijlcoach

Help jij graag mensen om puur en bewust te leven? Wil je hen graag gezond houden en goede voeding aanbevelen, voldoende beweging en ontspanning? Overweeg dan eens een opleiding Leefstijlcoach te volgen. Dit is een opkomend beroep waarbij zorgverleners een belangrijke rol spelen.

Opleiding leefstijlcoach als thuisstudie

Het is mogelijk om een opleiding leefstijlcoach als thuisstudie te volgen. Laudius biedt dit aan (hierover later meer).

Na het succesvol afronden van de opleiding kun je jezelf laten accrediteren door TCI. Hierna wordt je officieel erkend BLCN Leefstijlcoach (BLCN staat voor Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland). Hieraan zijn wel enkele voorwaarden aan verbonden (onafhankelijk of je de opleiding leefstijlcoach als thuisstudie volgt of dat je deze klassikaal volgt). Deze voorwaarden zijn:

  • Je bent in het bezit van een HBO- of universitair diploma
  • Je hebt de kennistoets succesvol afgerond. Deze toets bestaat uit meerkeuzevragen en open vragen. Onderwerpen zoals voeding, stress, slaap, ontspanning en beweging worden behandeld).
  • Je hebt het video interview succesvol afgerond. Dit video interview is een assessment waarin je leefstijlcoaching gesprekken uitvoert. In deze coachingstoets wordt beoordeeld of je goede gesprekken kunt voeren met je cliënten.
  • Als laatste maak je een reflectie opdracht. Reflectie op je eigen gedrag als coachingsprofessional en het ingaan op je eigen ontwikkeling als coach.

Voldoe je niet aan deze voorwaarden (je hebt bijvoorbeeld geen HBO- of WO diploma)? Dan is het helaas niet mogelijk om je door TCI te laten accrediteren.

Laudius lifestylecoach

Leefstijlcoach van Laudius bereidt je voor op het complete accreditatieproces om je te kunnen registreren als lifestylecoach bij BLCN. Dit doe je met de online cursus en eventueel papieren drukwerk. De gemiddelde cursusduur van de opleiding is 10 maanden.

De inhoud van lifestylecoach is als volgt:

  • Gezond leven en gezonde gewoontes
  • Coaching
  • Professioneel gedrag van de leefstijlcoach
  • Ondernemen als leefstijlcoach

Leefstijlcoaching en de basisverzekering

Leefstijlcoaching zit nu standaard in de basisverzekering. Leefstijlcoaching werkt preventief. Dit betekent dat mensen bijvoorbeeld minder snel overgewicht kunnen krijgen met alle risico’s van dien. Dit komt door de gezondere leefwijze waarbij leefstijlcoaches mensen begeleiden. Uit testen is gebleken dat mensen enkele kilo’s afvallen. Maar het allerbelangrijkste is dat ze hun gedrag veranderen en gezonder gaan leven. En hier kun jij als leefstijlcoach een belangrijke bijdrage aan leveren. Maar dan moet je wel eerst de opleiding leefstijlcoach gaan volgen en je BLCN laten accrediteren. Vergoedingen vinden dan plaats via de zorgverzekeringen; win win win!

Wat mag een Opleiding Leefstijlcoach kosten?

In het onderstaande overzicht worden alle mogelijkheden getoond om de Opleiding Leefstijlcoach als thuisstudie (en eventueel klassikaal) te volgen. Bekijk de verschillende mogelijkheden en schrijf direct online in. Dit is geheel vrijblijvend; er is een proefperiode. Je bent dus tot niets verplicht en hebt zo twee weken de mogelijkheid om te testen.


Leefstijlcoach
Prijs: € 849.00
Type: Thuisstudie
Cadeau: Geen inschrijfgeld (elders 30 euro)
Leefstijlcoach

Leefstijlcoach
Prijs: € 999
Cursusduur: 12 maanden maanden
Type: Thuisstudie
Leefstijlcoach