Opleiding ervaringsdeskundige

Opleiding ervaringsdeskundige

Heb je veel meegemaakt in het verleden? Wil je anderen helpen en je ervaringen met hen delen? Dus wil je graag ervaringsdeskundige worden? Maar weet je niet hoe? Een opleiding ervaringsdeskundige (als thuisstudie) helpt je hierbij.

Wat is een ervaringsdeskundige?

Een ervaringsdeskundige heeft het een en ander meegemaakt op een bepaald vlak. Hij of zij weet hierover veel af, omdat deze persoon praktische ervaring heeft en dus niet (alleen) theoretische kennis.

Wat leer je in een opleiding ervaringsdeskundige?

Allemaal leuk en aardig, maar hoe kan ik nu in een theoretische opleiding de praktische kennis op doen om zelf ervaringsdeskundige te worden? In deze opleidingen wordt je bij de hand gepakt en leer je hoe jij je eigen ervaringen om kunt zetten in het helpen van anderen. Jij kent de problemen en pijn die mensen doormaken, want jij hebt dit zelf meegemaakt. Jij kent de valkuilen, die je hebt overwonnen. En nu ben je zelf zo ver dat jij anderen kunt helpen om uit het dal te klimmen. 

Opleiding afgerond en nu?

Na het succesvol afronden van de ervaringsdeskundige opleiding kun je op veel gebieden professioneel aan de slag. Denk bijvoorbeeld aan een sociaal wijkteam, of in de verslavingszorg. Het is natuurlijk afhankelijk van jouw ervaringen uit het verleden. Je kunt van alles bereiken met de opleiding ervaringsdeskundige. Geestelijke gezondheidszorg (GGZ) is ook een mogelijkheid. Er zijn verschillende mogelijkheden, waarbij de baankans natuurlijk wordt vergroot als je een opleiding op je cv kunt zetten.

Ben je enthousiast en wil je de volgende stap zetten? Kijk dan welke opleiding bij je past en schrijf direct online in. In het onderstaande overzicht staan alle opleidingen ervaringsdeskundige die klassikaal of als thuisstudie kunnen worden gevolgd. Wat past bij jou? En welk budget is voor jou mogelijk? Op basis hiervan kun je voor jou de juiste keuze maken. Succes!!

Wat mag een Opleiding ervaringsdeskundige kosten?

In het onderstaande overzicht worden alle mogelijkheden getoond om de Opleiding ervaringsdeskundige als thuisstudie (en eventueel klassikaal) te volgen. Bekijk de verschillende mogelijkheden en schrijf direct online in. Dit is geheel vrijblijvend; er is een proefperiode. Je bent dus tot niets verplicht en hebt zo twee weken de mogelijkheid om te testen.


Ervaringsdeskundige
Prijs: € 819
Cursusduur: 9 maanden maanden
Type: Thuisstudie
Ervaringsdeskundige

Ervaringsdeskundige
Prijs: € 829.00
Type: Thuisstudie
Cadeau: Geen inschrijfgeld (elders 30 euro)
Ervaringsdeskundige