LOI of NTI?

LOI of NTI?

Wil je een cursus volgen bij LOI of NTI? Dat is een goede vraag. Je weet welke thuisstudie of klassikale opleiding je wilt volgen en LOI en NTI zijn overgebleven als mogelijke opties. Maar hoe maak je nu een keuze tussen deze twee instituten? Wij proberen je hierbij te helpen door duidelijk te maken wie zij zijn en wat hun verschillen zijn zodat je een goede keuze kunt maken tussen LOI of NTI.

LOI (Leidse OnderwijsInstellingen)

LOI heet voluit de Leidse OnderwijsInstellingen. Sinds 1923 worden er cursussen verzorgd. Wist je dat de voorloper van LOI de allereerste thuisstudie van Nederland ontwikkeld heeft? Het was een schriftelijke cursus boekhouden.
Vandaag de dag biedt LOI zowel thuisstudies als klassikale opleidingen aan. En bij de meeste opleidingen kun je kiezen of je dit thuis wilt doen, of klassikaal. Heel erg handig! LOI loopt voorop op het gebied van digitale ontwikkelingen en het opleidingsaanbod is erg breed (van een volledige MBA tot een hobbycursus). LOI is in november 2019 overgenomen door NCOI.

NTI (Nederlands Talen Instituut)

Het Nederlands Talen Instituut (NTI) is in de Tweede Wereldoorlog gestart. Abraham van Leeuwen (ook bekend als de Prince de Lignac) schreef een cursus Engels. Deze mocht hij alleen aanbieden als hij ook een cursus Duits zou verkopen.
Tegenwoordig verkoopt het NTI niet alleen maar taalcursussen, maar bieden ze een breed aanbod van opleidingen aan (van een volledige MBA tot een hobbycursus); zowel als thuisstudie als klassikaal. NTI is onderdeel van NCOI.

Wat zijn de verschillen tussen LOI en NTI?

We hebben nu kort uiteengezet wie NTI en LOI zijn. Er zijn veel overeenkomsten, maar ook een paar verschillen. Deze zetten we in de volgende tabel uiteen:

LOI NTI
Logo LOI Logo NTI
Aantal opleidingen 1.502 501
Thuisstudies Ja Ja
Klassikale opleidingen Ja Ja
Digitale lessen Nee Nee
Digitale leeromgeving LOI Campus Mijn NTI
Proefperiode 14 dagen 14 dagen
Erkend Ja Ja
Klanttevredenheid 8,1 8,4
Klantenservice Telefonisch
Per e-mail
Ma-Do: 09:00-20:00
Vr: 09:00-18:00
Telefonisch
Per e-mail
Ma-Do: 09:00-20:00
Vr: 09:00-18:00
Betaling in termijnen mogelijk Ja Ja
Betaling ineens mogelijk 5% korting 5% korting
Inschrijfgeld Tussen €29,50 en €75,- afhankelijk van de opleiding Tussen €35,- en €100,-

afhankelijk van de opleiding

Cadeau Ja. Afhankelijk van de opleiding Ja. Afhankelijk van de opleiding
Bezoek de NTI website
NTI ervaringen

Waar kies je voor; LOI of NTI?

Zowel LOI als NTI bieden goede opleidingen aan. Ze zijn allebei erkend, je kunt per maand of ineens betalen en beiden bieden een proefperiode van 14 dagen aan. Ook wat betreft klanttevredenheid ontlopen ze elkaar weinig: LOI scoort bij hun eigen studenten een 8,1 en NTI scoort iets beter met een 8,4.

Wat betreft de hoogte van het lesgeld is NTI vaak voordeliger dan LOI (let op: dit kan per opleiding verschillen).

Maar belangrijker dan geld is je gevoel: je gaat starten met een opleiding. En je bent nu zo ver gekomen dat je van binnen al een beslissing hebt gemaakt. Je weet of je bij NTI of LOI wilt starten. Volg dat gevoel en ga er voor!

Bezoek de NTI website