LOI of NHA?

LOI of NHA?

Wil je een cursus volgen bij LOI of NHA? Dat is een goede vraag. Je weet welke thuisstudie je wilt volgen en LOI en NHA zijn overgebleven als mogelijke opties. Maar hoe maak je nu een keuze tussen deze twee instituten? Wij proberen je hierbij te helpen door duidelijk te maken wie zij zijn en wat hun verschillen zijn zodat je een goede keuze kunt maken tussen LOI of NHA.

LOI (Leidse OnderwijsInstellingen)

LOI heet voluit de Leidse OnderwijsInstellingen. Sinds 1923 worden er cursussen verzorgd. Wist je dat de voorloper van LOI de allereerste thuisstudie van Nederland ontwikkeld heeft? Het was een schriftelijke cursus boekhouden.
Vandaag de dag biedt LOI zowel thuisstudies als klassikale opleidingen aan. En bij de meeste opleidingen kun je kiezen of je dit thuis wilt doen, of klassikaal. Heel erg handig! LOI loopt voorop op het gebied van digitale ontwikkelingen en het opleidingsaanbod is erg breed (van een volledige MBA tot een hobbycursus). LOI is in november 2019 overgenomen door NCOI.

NHA (Nationale Handels Academie)

De voorloper van NHA (voluit Nationale Handels Academie) bracht in de jaren vijftig een cursus radio maken op de markt. Dit werd gedaan door Instituut Maxwell.
Vanuit deze ene cursus is een breed pakket van thuisstudies ontwikkeld; beroepscursussen, hobbycursussen, taalcursussen en vmbo, havo en vwo certificaten. NHA is een familiebedrijf.

Wat zijn de verschillen tussen LOI en NHA?

We hebben nu kort uiteengezet wie NHA en LOI zijn. Er zijn veel overeenkomsten, maar ook een paar verschillen. Deze zetten we in de volgende tabel uiteen:

LOI NHA
Logo LOI Logo NHA
Aantal opleidingen 1.344 399
Thuisstudies Ja Ja
Klassikale opleidingen Ja Nee
Digitale lessen Nee Ja (bij meeste opleidingen)
Digitale leeromgeving LOI Campus NHA Plaza
Proefperiode 14 dagen 15 dagen
Erkend Ja Ja
Klanttevredenheid 8,1 8,6
Klantenservice Telefonisch
Per e-mail
Ma-Do: 09:00-20:00
Vr: 09:00-18:00
Telefonisch
Per e-mail
Ma-Do: 08:30-21:00
Vr: 08:30-18:00
Za: 09:00-15:00
Betaling in termijnen mogelijk Ja Ja
Betaling ineens mogelijk 5% korting Tot 10% korting
Inschrijfgeld Tussen €29,50 en €75,- afhankelijk van de opleiding €25,-
Cadeau Ja. Afhankelijk van de opleiding Ja
Bezoek de NHA website
NHA ervaringen

Waar kies je voor; LOI of NHA?

Zowel LOI als NHA bieden goede opleidingen aan. Een groot verschil tussen NHA en LOI is het opleidingsaanbod; NHA biedt geen master, HBO- en MBO-opleidingen aan. Mocht je opleiding niet in dit rijtje staan, dan maakt dit voor jou dus geen verschil uit.

De proefperiode is nagenoeg gelijk; 15 dagen bij NHA en 14 bij LOI. Bij de klanttevredenheid scoort NHA met een 8,6 hoger dan de 8,1 van LOI.

Kies je bewust voor een thuisstudie? Of zou je liever naar een leslocatie gaan en daar de cursus volgen? Als je liever naar een locatie gaat, kies dan voor LOI. Als je kiest voor een thuisstudie, dan krijg je de cursus thuisgestuurd. Bij NHA krijg je er ook nog vaak de cursus in digitale vorm bij. Vind je dit belangrijk?

Wat betreft de hoogte van het lesgeld is NHA voordeliger dan LOI.

Maar belangrijker dan geld is je gevoel: je gaat starten met een opleiding. En je bent nu zo ver gekomen dat je van binnen al een beslissing hebt gemaakt. Je weet of je bij NHA of LOI wilt starten. Volg dat gevoel en ga er voor!

Bezoek de NHA website