HBO opleiding Vertaler

HBO opleiding Vertaler

Wil je graag vertaler worden? Dan is het een goed idee om een HBO opleiding Vertaler te gaan volgen. Op deze pagina kun je meer informatie vinden over de verschillende opleidingen tot vertaler. Zo kun je een goede keuze maken of dit is wat bij je past.

NVAO geaccrediteerde opleiding vertaler

De NVAO is verantwoordelijk voor het beoordelen van de kwaliteit van de HBO opleidingen. Dit doen ze in Nederland en in Vlaanderen. Met andere woorden: de NVAO toetst of de HBO opleiding inhoudelijk kwalitatief in orde is. Een onderdeel waar naar gekeken wordt is of het geleerde ook goed in de praktijk wordt gebracht. Daarom heeft een HBO opleiding (thuisstudie of klassikaal) een stage als onderdeel van het studiepakket.

Er zijn 240 ECTS punten te behalen. De HBO opleiding Vertaler van de LOI is dus een volwaardige 4-jarige opleiding.

Na afronding van de opleiding kun je aan de slag bij een vertaalbureau, kun je als freelance vertaler aan de slag, of kun je ook je eigen vertaalbureau starten.

Houd er rekening mee dat er extra kosten voor het afleggen van examens en vakliteratuur bij het collegegeld komen. Deze kosten zijn niet verwerkt in de prijzen die op deze site staan.

Specialisatie op taalniveau

LOI biedt verschillende vertaleropleidingen aan. Zij zijn allemaal NVAO geaccrediteerd en zijn volwaardige 4-jarige HBO opleidingen.

LOI biedt vertaleropleidingen aan voor de volgende talen:

  • Duits
  • Engels
  • Frans
  • Spaans

Dit betekent dat je leert om zowel vanuit het Nederlands in de andere taal te vertalen, als het vertalen vanuit de andere taal naar het Nederlands.

Binnen de opleiding leer je ook over onder andere financiële vertalingen, medische vertalingen, juridische vertalingen, technische vertalingen en literaire vertalingen.

Beëdigd vertaler worden

Na het succesvol afronden van de bacheloropleiding vertaler wil je jezelf misschien registeren als beëdigd vertaler. Het afronden van een vertalersopleiding op hbo-niveau is hiervoor één van de voorwaarden. Kijk hier op de website van Bureau Wbtv om te zien wat precies alle voorwaarden zijn om je als beëdigd vertaler te kunnen registeren. Bovendien zie je de kosten hiervoor terug.

Wat mag een HBO opleiding Vertaler kosten?

In het onderstaande overzicht worden alle mogelijkheden getoond om de HBO opleiding Vertaler als thuisstudie (en eventueel klassikaal) te volgen. Bekijk de verschillende mogelijkheden en schrijf direct online in. Dit is geheel vrijblijvend; er is een proefperiode. Je bent dus tot niets verplicht en hebt zo twee weken de mogelijkheid om te testen.