Cursus Stenografie

Cursus Stenografie

“Voor mijn werk wil ik graag een cursus stenografie volgen.”

“Stenografie? Jij? Maar dat is toch niet meer van deze tijd?”

“Nou, dat denk jij! Ik moet erg veel notuleren en dan is het gewoon heel prettig om te leren snelschrijven. Zo ben ik niet alleen aan het schrijven, maar krijg ik meer mee van de vergadering. Heb jij een betere oplossing dan? Alles opnemen met een memorecorder werkt niet. En alles direct uittypen werkt niet voor mij. Ik denk dat steno leren een oplossing kan zijn.”

“Tja. Misschien heb je wel gelijk. Steno schrijven leek me erg ouderwets. Wie doet dat nog? Maar nu je het zo zegt, kan stenografie toch erg handig zijn.”

“Zie je wel?! Ik ga nu op zoek naar een cursus steno.”

Verschillende systemen van stenografie

In Nederland zijn er vier systemen van stenografie:

  • Het Steger systeem
  • Het Stolze-Wery systeem
  • Het Pont systeem
  • Het Groote systeem

Op de site van NHA is niet te zien welk systeem geleerd wordt in de cursus stenografie. Maar waarschijnlijk is dit het Groote systeem. Het stenoschrift van enkele klanken, letters en woorden van het steno systeem van Groote ziet er zo uit:

Stenografie systeem van Groote

(bron: Wikipedia)

Waarom zou ik een cursus stenografie volgen als ik het ook van internet kan afhalen?

Dat is een goede vraag. Op internet is er natuurlijk van alles te vinden over steno leren schrijven. Je kunt de tekens zien (zie hierboven) en ook welke regels er zijn in het stenosysteem. Maar je zult alles zelf moeten uitzoeken. Waarom geen klein bedrag investeren om het steno schrift goed te leren? Je krijgt daarbij hulp van een persoonlijke docent. Op deze manier weet je of je goed steno schrijft, of dat je nog kunt verbeteren. Daarbij krijg je ook dicteeropgaves zodat je in de praktijk leert hoe je snel steno kunt schrijven. Je krijgt dus persoonlijke aanbevelingen om beter steno te leren schrijven.

Een cursus stenografie als thuisstudie

Steno leren kun je goed doen als thuisstudie. Stenografie leer je dan in je eigen tijd en tempo. Heb je de komende weken tijd over? Dan kun je sneller door de lesstof gaan. Heb je de komende week een volle agenda? Geen probleem! Je thuisstudie stenografie wacht geduldig op je. Je bepaalt zelf waar je leert. Op deze manier kun je steno schrijven perfect in je leven inpassen. Je deelt zelf je tijd in naast je baan en gezin.

Ga naar de NHA cursus Steno

Klik hier om naar de NHA cursus Steno te gaan.

Wat mag een Cursus Stenografie kosten?

In het onderstaande overzicht worden alle mogelijkheden getoond om de Cursus Stenografie als thuisstudie (en eventueel klassikaal) te volgen. Bekijk de verschillende mogelijkheden en schrijf direct online in. Dit is geheel vrijblijvend; er is een proefperiode. Je bent dus tot niets verplicht en hebt zo twee weken de mogelijkheid om te testen.


Notuleren
Prijs: € 249.00
Type: Thuisstudie
Cadeau: Geen inschrijfgeld (elders 30 euro)
Notuleren

Notuleren
Prijs: € 289
Cursusduur: 4 maanden maanden
Type: Thuisstudie
Notuleren