Cursus Grafisch vormgever

Cursus Grafisch vormgever

Een cursus grafisch vormgever kun je goed volgen als thuisstudie. Grafisch vormgever is creatief achter de knoppen van je Mac of pc zitten. Je leert om de software goed te gebruiken. Dit kun je thuis leren of in een klaslokaal. Op deze pagina vergelijken we elke grafisch vormgever cursus die als thuisstudie gevolgd kan worden. Het grote voordeel van een thuisstudie grafisch vormgever is dat je in je eigen tijd de lesstof volgt. Jij beslist wanneer je tijd hebt om de cursus te volgen. Ook krijg je een persoonlijke docent die je huiswerk nakijkt en vragen beantwoordt. Bovendien hoef je niet naar een klaslokaal toe te rijden.

Verschillende niveau’s voor grafisch vormgever

Er zijn verschillende niveau’s voor de cursus grafisch vormgever zoals je in het onderstaande overzicht kunt zien. Enkele cursussen van LOI hebben ‘HBO’ als kwalificatie staan. Er staat één MBO grafisch vormgever bij van LOI. En daarnaast hebben LOI, NTI, NHA en Laudius ook nog een ‘normale’ cursus grafisch vormgever (dtp bij LOI en NTI).

De verschillende cursussen vergeleken

Natuurlijk is prijs een aspect bij je keuze. Maar ook de inhoud is van belang. We bekijken hier de verschillende onderdelen van de cursussen grafisch vormgever.

  • NHA grafisch vormgever: In de cursus worden Gimp, Inkscape en Scribus behandeld. Je leert onder meer om foto’s te bewerken, elementen te tekenen en de opmaak van brochures of websites te verzorgen.
  • Laudius grafisch vormgever creative cloud: In de cursus worden Adobe Photoshop, Indesign en Illustrator behandeld. Bovendien krijg je door het volgen van de cursus 65% korting bij het gebruik van de Adobe software. Photoshop is hét bekende fotobewerkingsprogramma. Indesign voegt tekst en beeld samen tot een professioneel geheel. En Illustrator is een professioneel tekenprogramma.
  • NTI desktop publishing: In de cursus worden Adobe Photoshop, Indesign en Illustrator behandeld. Photoshop is hét bekende fotobewerkingsprogramma. Indesign voegt tekst en beeld samen tot een professioneel geheel. En Illustrator is een professioneel tekenprogramma.
  • LOI desktoppublushing (dtp): Deze cursus is er voor hobbymatig gebruik. Je leert onder meer over digitale beeldbewerking, kleurmanagement en typografie. Wil je een beroepsmatige cursus grafisch vormgever van LOI volgen? Kijk dan bij de andere grafisch vormgever opleidingen van LOI.

Cursus grafisch vormgever online volgen

De Laudius grafisch vormgever thuisstudie is volledig online / digitaal te volgen. Bij NHA, LOI en NTI krijg je boeken (naast de online leeromgeving). Dit is ook een afweging naast prijs en inhoud.

Wat mag een Cursus Grafisch vormgever kosten?

In het onderstaande overzicht worden alle mogelijkheden getoond om de Cursus Grafisch vormgever als thuisstudie (en eventueel klassikaal) te volgen. Bekijk de verschillende mogelijkheden en schrijf direct online in. Dit is geheel vrijblijvend; er is een proefperiode. Je bent dus tot niets verplicht en hebt zo twee weken de mogelijkheid om te testen.


Grafisch Vormgever
Prijs: € 569
Cursusduur: 12 maanden maanden
Type: Thuisstudie
Grafisch Vormgever

Grafisch Vormgever Creative Cloud
Prijs: € 599.00
Type: Thuisstudie
Cadeau: Geen inschrijfgeld (elders 30 euro)
4.19 / 5 Gebaseerd op 16 Ervaringen
Grafisch Vormgever Creative Cloud

Desktop Publishing (DTP)
Prijs: € 839.4
Desktop Publishing (DTP)