Cursus Budgetcoach

Cursus Budgetcoach

Ben jij iemand die steeds al zijn papieren netjes op orde heeft en perfect zijn budget weet te beheren? Geniet je er bovendien ook van om mensen te helpen? Dan is een cursus budgetcoach misschien wel iets voor jou.

Kun je goed met cijfers overweg, ben je een pietje precies en ben je sociaal aangelegd? Dan is het beroep van budgetcoach zeker iets voor jou. In de cursus budgetcoach leer je hoe je mensen leert sparen en hun budget leert beheren. Je leert hen beter om te gaan met geld. En in een cursus budgetcoach leer je hoe je deze mensen het beste kunt begeleiden.

Als budgetcoach is jou doel ervoor te zorgen dat mensen in financiële moeilijkheden toch voor zichzelf kunnen blijven zorgen. Dit doe je onder andere door hen te leren omgaan met geld en door hen te leren welke uitgaven voorrang moeten krijgen op andere. Wil je budgetcoach worden?

 

Kan iedereen budgetcoach worden?

Ja. Iedereen kan budgetcoach worden. Het is een vrij beroep en er is geen officieel diploma budgetcoaching voor. Natuurlijk is het wel aan te raden om een cursus budgetcoach te volgen. Op deze manier ben je goed voorbereid.

 

Inhoud van de cursus budgetcoach

Het is erg lastig om aan te geven wat de inhoud van de cursus budgetcoach is. Dit verschilt per instituut. Over het algemeen behandelen alle cursussen budgetcoach de volgende onderwerpen:

  • Financiën, inkomsten, uitgaven, budgetplan opstellen
  • Coaching om de cliënten goed te kunnen helpen

 

Per instituut zijn er dan nog verdiepingen:

  • LOI: basisbeginselen schuldhulpverlening om efficiënt met derden te kunnen communiceren
  • NTI: hoe om te gaan met budgetten bij belangrijke gebeurtenissen zoals geboorte, overlijden en scheiden
  • NHA: Het opzetten van een eigen praktijk & videolessen over coaching
  • Laudius: Omgaan met schuldeisers & het opzetten van een eigen praktijk

Welke cursus budgetcoach spreekt je het meest aan?

 

Budgetcoach worden, en nu?

Je bent klaar met de cursus budgetcoach en je bent budgetcoach geworden. En nu? Je kunt zelfstandig aan de slag gaan om mensen thuis te helpen met het beheren van hun budget en hen leren budgetteren. Maar je zou ook bij een gemeente of andere instantie aan de slag kunnen. Er is ook nog een kleine groep van budgetcoaches actief bij grote ondernemingen om medewerkers te helpen die daar behoefte aan hebben.

 

Verschil tussen budgetcoach en schuldhulpverlening

Budgetcoaching lijkt op schuldhulpverlening, maar is toch anders. Bij budgetcoaching hebben mensen hulp nodig. De problemen zijn nog niet problematisch. Staat het water aan de lippen? Dan wordt er een schuldhulpverleningstraject gestart. Een schuldhulpverlener kan soms de financiën overnemen. Een budgetcoach zal dit niet doen.

Klik hier voor de cursus schuldhulpverlening.

 

 

 

Wat mag een Cursus Budgetcoach kosten?

In het onderstaande overzicht worden alle mogelijkheden getoond om de Cursus Budgetcoach als thuisstudie (en eventueel klassikaal) te volgen. Bekijk de verschillende mogelijkheden en schrijf direct online in. Dit is geheel vrijblijvend; er is een proefperiode. Je bent dus tot niets verplicht en hebt zo twee weken de mogelijkheid om te testen.


Budgetcoach
Prijs: € 191.7
Budgetcoach

Budgetcoach
Prijs: € 499.00
Type: Thuisstudie
Cadeau: Geen inschrijfgeld (elders 30 euro)
4.22 / 5 Gebaseerd op 62 Ervaringen
Budgetcoach

Budgetcoach
Prijs: € 549
Cursusduur: 9 maanden maanden
Type: Thuisstudie
Budgetcoach

Allround Coach
Prijs: € 799.00
Type: Thuisstudie
Cadeau: Geen inschrijfgeld (elders 30 euro)
4.26 / 5 Gebaseerd op 19 Ervaringen
Allround Coach

Allround Coach
Prijs: € 1069
Cursusduur: 18 maanden maanden
Type: Thuisstudie
Allround Coach