Breicursus

Breicursus

Breien. Wie kent het niet? Ja, je zult ongetwijfeld gezien hebben hoe er wordt gebreid. Maar kun je het ook zelf? Of zou voor jou een breicursus iets kunnen zijn? In een breicursus leer om prachtige creaties te maken; van exclusieve sjaals tot aan verschillende mooie accessoires voor in je huiskamer en slaapkamer.

 

Waarom zou ik een breicursus volgen?

Dat is een goede vraag. Er zijn natuurlijk heel veel alternatieven voor een breicursus. Op YouTube zijn er verschillende filmpjes te zien van mensen die laten zien hoe ze iets moois breien. En jij mag het dan nadoen. Maar leer je op deze manier hoe je moet breien? Of heb je alleen maar een trucje geleerd waardoor je alleen maar dat ene stuk kunt namaken?

Als je trucjes wilt leren dan zijn de filmpjes om te leren breien op YouTube goed genoeg. Maar als je écht wilt leren breien, dan kun je toch het beste een breicursus volgen.

De opbouw van een breicursus is vanaf het begin gestructureerd. Je zet kleine stapjes en krijgt uitleg over het waarom. Je leert verschillende breisteken, zodat je ook begrijpt welke steek je het beste in welke situatie kunt gebruiken. Hierdoor leg je verbanden en kun je uiteindelijk zelf nieuwe breicreaties maken. Je leert dus niet een trucje, maar leert goed te breien, goed te kijken en nadenken voordat je iets doet. Zal ik nu een gerstekorrelsteek, een averechte steek, een reliëfsteek of toch de basissteek gebruiken? Na het volgen van een breicursus kun je daar gemakkelijk een antwoord op geven. Bovendien weet je op welke manier je al deze verschillende breisteken op de juiste manier kunt combineren.

Bovendien krijg je een persoonlijke reactie van je docent. Op deze manier weet je of je op de goede weg bent, of nog aan je breitechnieken moet schaven. Dus voor mensen die op een structurele manier willen leren breien, is een breicursus aan te raden.

 

Maar welke breicursus dan?

Er zijn een paar verschillende breicursussen. Bij deze thuisstudies leer je breien voor beginners. Je leert verschillende steken en ook hoe je bijvoorbeeld knopen moet zetten. Ook wordt behandeld hoe je fouten het beste kunt herstellen.

De inhoud van de breicursussen heeft verschillende overeenkomsten, maar ook verschillen. Je kunt daarom het beste de inhouden van de breicursussen met elkaar vergelijken. Welke onderdelen spreken je het meest aan? Kies dan die thuisstudie breien.

 

 

Wat mag een Breicursus kosten?

In het onderstaande overzicht worden alle mogelijkheden getoond om de Breicursus als thuisstudie (en eventueel klassikaal) te volgen. Bekijk de verschillende mogelijkheden en schrijf direct online in. Dit is geheel vrijblijvend; er is een proefperiode. Je bent dus tot niets verplicht en hebt zo twee weken de mogelijkheid om te testen.


Modern Breien
Prijs: € 159.00
Type: Thuisstudie
Cadeau: Geen inschrijfgeld (elders 30 euro)
4.67 / 5 Gebaseerd op 3 Ervaringen
Modern Breien