NTI of NHA?

NTI of NHA?

Wil je een cursus volgen bij NTI of NHA? Dat is een goede vraag. Je weet welke thuisstudie of klassikale opleiding je wilt volgen en NHA en NTI zijn overgebleven als mogelijke opties. Maar hoe maak je nu een keuze tussen deze twee instituten? Wij proberen je hierbij te helpen door duidelijk te maken wie zij zijn en wat hun verschillen zijn zodat je een goede keuze kunt maken tussen NTI of NHA.

NTI (Nederlands Talen Instituut)

Het Nederlands Talen Instituut (NTI) is in de Tweede Wereldoorlog gestart. Abraham van Leeuwen (ook bekend als de Prince de Lignac) schreef een cursus Engels. Deze mocht hij alleen aanbieden als hij ook een cursus Duits zou verkopen.
Tegenwoordig verkoopt het NTI niet alleen maar taalcursussen, maar bieden ze een breed aanbod van opleidingen aan (van een volledige MBA tot een hobbycursus); zowel als thuisstudie als klassikaal. NTI is onderdeel van NCOI.

 

NHA (Nationale Handels Academie)

De voorloper van NHA (voluit Nationale Handels Academie) bracht in de jaren vijftig een cursus radio maken op de markt. Dit werd gedaan door Instituut Maxwell.
Vanuit deze ene cursus is een breed pakket van thuisstudies ontwikkeld; beroepscursussen, hobbycursussen, taalcursussen en vmbo, havo en vwo certificaten. NHA is een familiebedrijf.

 

Wat zijn de verschillen tussen NTI en NHA?

We hebben nu kort uiteengezet wie NTI en NHA zijn. Er zijn veel overeenkomsten, maar ook een paar verschillen. Deze zetten we in de volgende tabel uiteen:

 

 

  NTI NHA
  Logo NTI Logo NHA
Aantal opleidingen 501 424
Thuisstudies Ja Ja
Klassikale opleidingen Ja Nee
Digitale lessen Nee Ja (bij meeste opleidingen)
Digitale leeromgeving Mijn NTI NHA Plaza
Proefperiode 14 dagen 15 dagen
Erkend Ja Ja
Klanttevredenheid 8,4 8,6
Klantenservice Telefonisch
Per e-mail
Ma-Do: 09:00-20:00
Vr: 09:00-18:00
Telefonisch
Per e-mail
Ma-Do: 08:30-21:00
Vr: 08:30-18:00
Za: 09:00-15:00
Betaling in termijnen mogelijk Ja Ja
Betaling ineens mogelijk 5% korting Tot 10% korting
Inschrijfgeld Tussen €35,- en €100,- 

afhankelijk van de opleiding

€25,-
Cadeau Ja. Afhankelijk van de opleiding Ja
  Bezoek de NTI website Bezoek de NHA website
  NTI ervaringen NHA ervaringen

 

Waar kies je voor; NTI of NHA?

Zowel NTI als NHA bieden goede opleidingen aan. Een groot verschil tussen NHA en NTI is het opleidingsaanbod; NHA biedt geen master, HBO- en MBO-opleidingen aan. Mocht je opleiding niet in dit rijtje staan, dan maakt dit voor jou dus geen verschil uit.

De proefperiode is nagenoeg gelijk; 15 dagen bij NHA en 14 bij NTI. Bij de klanttevredenheid scoort NHA met een 8,6 iets hoger dan de 8,4 van NTI.

Kies je bewust voor een thuisstudie? Of zou je liever naar een leslocatie gaan en daar de cursus volgen? Als je liever naar een locatie gaat, kies dan voor NTI. Als je kiest voor een thuisstudie, dan krijg je de cursus thuisgestuurd. Bij NHA krijg je er ook nog vaak de cursus in digitale vorm bij. Vind je dit belangrijk?

Wat betreft de hoogte van het lesgeld is NHA vaak iets voordeliger dan NTI.

Maar belangrijker dan geld is je gevoel: je gaat starten met een opleiding. En je bent nu zo ver gekomen dat je van binnen al een beslissing hebt gemaakt. Je weet of je bij NHA of NTI wilt starten. Volg dat gevoel en ga er voor!

Bezoek de NTI website
Bezoek de NHA website