NHA of Laudius?

NHA of Laudius?

Wil je een cursus volgen bij NHA of Laudius? Dat is een goede vraag. Je weet welke thuisstudie je wilt volgen en NHA en Laudius zijn overgebleven als mogelijke opties. Maar hoe maak je nu een keuze tussen deze twee instituten? Wij proberen je hierbij te helpen door duidelijk te maken wie zij zijn en wat hun verschillen zijn zodat je een goede keuze kunt maken tussen NHA of Laudius.

NHA (Nationale Handels Academie)

De voorloper van NHA (voluit Nationale Handels Academie) bracht in de jaren vijftig een cursus radio maken op de markt. Dit werd gedaan door Instituut Maxwell.
Vanuit deze ene cursus is een breed pakket van thuisstudies ontwikkeld; beroepscursussen, hobbycursussen, taalcursussen en vmbo, havo en vwo certificaten. NHA is een familiebedrijf.

 

Laudius

Laudius bestaat enkele jaren, maar het management heeft meer dan 40 jaar ervaring. Ze zijn ook in verschillende andere landen actief.
Het unieke van Laudius is dat je kunt kiezen om je cursus digitaal en/of op papier te ontvangen. Kies je voor digitaal (of de combinatie met papier) dan kun je binnen twee minuten met de Laudius thuisstudie starten.
Laudius is een familiebedrijf en ze bieden veel verschillende thuisstudies aan; beroepscursussen, hobbycursussen, taalcursussen en cursussen op het gebied van algemene ontwikkeling.

 

Wat zijn de verschillen tussen Laudius en NHA?

We hebben nu kort uiteengezet wie Laudius en NHA zijn. Er zijn veel overeenkomsten, maar ook een paar verschillen. Deze zetten we in de volgende tabel uiteen:

 

 

  NHA Laudius
  Logo NHA Logo Laudius
Aantal opleidingen 424 284
Thuisstudies Ja Ja
Klassikale opleidingen Nee Nee
Digitale lessen Ja (bij meeste opleidingen) Ja (bij meeste opleidingen)
Digitale leeromgeving NHA Plaza Laudius Online Campus
Proefperiode 15 dagen 14 dagen
Erkend Ja Ja
Klanttevredenheid 8,6 8,5
Klantenservice Telefonisch
Per e-mail
Ma-Do: 08:30-21:00
Vr: 08:30-18:00
Za: 09:00-15:00
Telefonisch
Per e-mail
Ma-Vr: 08:30-17:00
Betaling in termijnen mogelijk Ja Ja
Betaling ineens mogelijk Tot 10% korting 10% korting
Inschrijfgeld €25,- Geen inschrijfgeld
Cadeau Ja Ja, afhankelijk van de versie
  Bezoek de NHA website Bezoek de Laudius website
  NHA ervaringen Laudius ervaringen

 

Waar kies je voor; NHA of Laudius?

Zowel NHA als Laudius bieden goede opleidingen aan. Het cursusaanbod is vergelijkbaar, waarbij NHA meer certificaten voor VMBO, HAVO en VWO aanbiedt dan Laudius.
De proefperiode is nagenoeg gelijk; 15 dagen bij NHA en 14 bij Laudius. Ook de klanttevredenheid ontloopt elkaar nauwelijks: NHA scoort met een 8,6 iets hoger dan de 8,5 van Laudius.
Wat betreft de hoogte van het lesgeld is Laudius voordeliger dan NHA.
Maar belangrijker dan geld is je gevoel: je gaat starten met een thuisstudie. En je bent nu zo ver gekomen dat je van binnen al een beslissing hebt gemaakt. Je weet of je bij Laudius of NHA wilt starten. Volg dat gevoel en ga er voor!

 

Bezoek de NHA website
Bezoek de Laudius website