MBO opleiding Verpleegkunde

MBO opleiding Verpleegkunde

Wil je graag verpleegkundige worden? Dan is een MBO opleiding Verpleegkunde misschien iets voor jou!

 

Het niveau van een MBO opleiding Verpleegkunde

De aangeboden MBO opleidingen van LOI zijn allemaal MBO-4 opleidingen. Dit geldt voor zowel de thuisstudie als de klassikale MBO opleiding. De basisopleidingen van LOI en NHA zijn er ter voorbereiding op de MBO-4 opleiding. Door het succesvol afronden van de basisopleiding kun je de gevolgde vakken als vrijstelling meenemen.

Vraag voor de zekerheid bij LOI na of de NHA basisopleiding voldoet aan hun criteria. Het zou zonde zijn als je deze hebt afgerond, maar je niet wordt toegelaten tot de LOI MBO opleiding.

 

Vooropleiding

Zoals hierboven aangegeven is de MBO opleiding verpleegkunde een MBO opleiding niveau 4. Dit betekent dat je (met uitzondering van de kort MBO opleiding) moet voldoen aan één van de volgende eisen:

  • VMBO diploma
  • MBO diploma niveau 2 of 3
  • LBO, VBO of Mavo diploma
  • Overgangsbewijs Havo of Vwo naar het vierde jaar

Als je voldoet aan één van deze vier eisen kun je zonder probleem van start.

 

Verschil tussen de kort MBO opleiding Verpleegkunde en de MBO opleiding verpleegkunde

Als je niet aan de vooropleidingseis voldoet, kun je een kort MBO opleiding Verpleegkunde volgen. Door dit te volgen kom je er achter of de opleiding verpleegkundige bij je past. Bovendien kom je er zo achter of je de opleiding aankunt. En het mooie is dat je de vakken van de kort MBO opleiding meeneemt naar de volwaardige MBO opleiding. Als je klaar bent met de kort MBO opleiding moet je examen doen: toelatingsexamen 18+.

 

Differentiaties binnen de opleiding

Bij de MBO opleiding Verpleegkunde zijn er verschillende richtingen:

  • Verpleegkunde – Gehandicaptenzorg
  • Verpleegkunde – Geestelijke gezondheidszorg
  • Verpleegkunde – Verpleeghuizen, verzorgingshuizen en thuiszorg
  • Verpleegkunde – Ziekenhuis

Als je je inschrijft kies je al welke richting je op wilt gaan. De opleidingen hebben verschillende vakken die hetzelfde zijn. Neem contact op met LOI mocht je van richting willen wisselen. Zij moeten dan voor je uitzoeken wat er mogelijk is en of er studievertraging komt. Misschien berekenen zij dan ook extra kosten.

 

MBO opleiding Verpleegkunde voor volwassenen

Een MBO opleiding Verpleegkunde voor volwassen is goed te combineren met je huidige baan en gezin. Kies je voor een klassikale opleiding? Dan heb je de keuze om overdag, ‘s avonds of in het weekend naar school te gaan. En bij een thuisstudie beslis je grotendeels zelf wanneer je studeert. Soms moet je ook naar school bij een thuisstudie. Maar dit is niet zo heel vaak; je doet het meeste zelf thuis in je eigen tijd en tempo. Kijk van tevoren goed of er klassikaal, thuisstudie of een keuze wordt aangeboden.

 

Maak ik kans op een baan na de MBO opleiding Verpleegkunde?

Ja! Je maakt een goede kans om snel werk te vinden na het succesvol afronden van de opleiding. Het vinden van een geschikte stageplaats kan meer moeite kosten. Dus begin op tijd met het zoeken naar een goede stageplaats in de buurt.
De kans op werk wordt door een onafhankelijk instituut (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) voorspeld. Bekijk hier de bevestiging van hun verwachting dat je een goede kans maakt op een baan bij MBO verpleegkunde.

Wat mag een MBO opleiding Verpleegkunde kosten?

In het onderstaande overzicht worden alle mogelijkheden getoond om de MBO opleiding Verpleegkunde als thuisstudie (en eventueel klassikaal) te volgen. Bekijk de verschillende mogelijkheden en schrijf direct online in. Dit is geheel vrijblijvend; er is een proefperiode. Je bent dus tot niets verplicht en hebt zo twee weken de mogelijkheid om te testen.


Basisopleiding Verpleegkundige
Prijs: € 829.00
Type: Thuisstudie
Cadeau: Geen inschrijfgeld (elders 30 euro)
Basisopleiding Verpleegkundige

Basisopleiding Verpleegkundige
Prijs: € 899
Cursusduur: 10 maanden maanden
Type: Thuisstudie
Basisopleiding Verpleegkundige

Ook misschien interessant

HBO opleiding Verpleegkunde