Cursus Kalligrafie

Cursus Kalligrafie

Kalligrafie. Wie kent het niet? Ja, je zult ongetwijfeld gezien hebben hoe er mooie letters gekalligrafeerd worden. Maar kun je het ook zelf? Of zou voor jou een cursus kalligrafie iets kunnen zijn? In een kalligrafie cursus leer om prachtige letters te schoonschrijven.

 

Waarom zou ik een cursus kalligrafie volgen?

Dat is een goede vraag. Er zijn natuurlijk heel veel alternatieven voor een kalligrafie cursus. Op YouTube zijn er verschillende filmpjes te zien van mensen die laten zien hoe ze de mooiste letters maken. En jij mag het dan nadoen. Maar leer je op deze manier hoe je moet kalligraferen? Of heb je alleen maar een trucje geleerd waardoor je alleen maar dat ene stuk kunt namaken? Kalligraferen is meer dan alleen maar een paar mooie letters maken.

Als je trucjes wilt leren dan zijn de filmpjes om kalligrafie te leren op YouTube goed genoeg. Maar als je écht wilt leren kalligraferen, dan kun je toch het beste een cursus kalligrafie volgen.

De opbouw van een kalligrafie cursus is vanaf het begin gestructureerd. Je zet kleine stapjes en krijgt uitleg en achtergrondinformatie over het waarom. Je leert verschillende letters te schrijven. Niet alleen ons alfabet, maar denk bijvoorbeeld ook aan het Romeinse alfabet, het Griekse alfabet en misschien zelfs verschillende Chinese tekens. Ook leer je over de geschiedenis van kalligrafie. En bovendien leer je wat de invloed van verschillende papiersoorten op het de inkt kan zijn. Zo leer je welke combinaties van inkt, kalligrafeerpen en papier je kunt gebruiken.

 

Maar welke kalligrafie cursus dan?

Er zijn een paar verschillende kalligrafie cursussen. Bij deze thuisstudies leer je kalligraferen voor beginners. Je leert verschillende alfabetten schoon te schrijven en ook bijvoorbeeld hoe je kalligrafie in reclames in kunt zetten.

De inhoud van de cursussen heeft verschillende overeenkomsten, maar ook verschillen. Je kunt daarom het beste de inhouden van de kalligrafie cursussen met elkaar vergelijken. Welke onderdelen spreken je het meest aan? En hoe belangrijk is de prijs voor je? Als je dat weet, weet je ook welke thuisstudie kalligrafie het beste bij je past.

 

 

Wat mag een Cursus Kalligrafie kosten?

In het onderstaande overzicht worden alle mogelijkheden getoond om de Cursus Kalligrafie als thuisstudie (en eventueel klassikaal) te volgen. Bekijk de verschillende mogelijkheden en schrijf direct online in. Dit is geheel vrijblijvend; er is een proefperiode. Je bent dus tot niets verplicht en hebt zo twee weken de mogelijkheid om te testen.


Kalligrafie
Prijs: € 139.00
Type: Thuisstudie
Cadeau: Geen inschrijfgeld (elders 30 euro)
4.5 / 5 Gebaseerd op 2 Ervaringen
Kalligrafie

Kalligrafie voor Rechtshandigen
Prijs: € 229
Cursusduur: 16 maanden maanden
Type: Thuisstudie
Kalligrafie voor Rechtshandigen